(vert)OU(w)D HOLLANDS

geboortekaartjes over de grens

Oud Hollandse kaarten blijven populair en actueel. Heel karakteristiek is de structuur van het papier en die ‘gerafelde’ schepranden.

Het is dan ook niet gek, dat we de afgelopen week weer twee opdrachten inboekten voor deze papiersoort. Meer bijzonder waren die twee andere opdrachten, waarbij de opdracht van voorbij de landsgrenzen kwamen. Die constructie is veel minder alledaags. Omdat we konden afleveren bij familie in Nederland, was het ‘tijdsverlies’ van verzending geen factor.

Juist het specifieke karakter van Oud Hollands gas de doorslag gegeven. En toch verschilden de geboortekaartjes enorm van elkaar.
Bij de één was de uitvoering heel klassiek met een strikje, weliswaar ander lint dan gewoonlijk, en een hele klassieke letter.

Voor het andere kaartje werd gekozen voor een kenmerkende tekening van het ‘woonland’, gecombineerd met een moderne variant van een (andere) klassieke letter.

Beide kaarten behielden de scheprand. Die scheprand maakt wel dat de maten van Oud Hollandse kaarten net iets afwijken van ‘standaard’. Maar we hebben ook Oud Hollands karton op (grotere) printvellen. Dan heb je wel de structuur van Oud Hollands, alleen een met een strak gesneden rand.

Ook kaarten, prints of bouwtekeningen nodig? Dat kan natuurlijk ook op ‘gewoon’ of ‘standaard’ papier. Loop gewoon eens binnen, of informeer naar onze mogelijkheden…

 

Lees ook: oud hollands in het kwadraat, oud hollands strak in het gelid, met een strik erop, gestrikt met plakstrikje

oud hollandse geboortekaartjes klassiek modern strikje naamkaartkje

oud holl;andse geboortekartjes klassiek met naamkaartje en strikje of juist modern