Congres- en presentatieposters

basic/budget, basic+, quality, softbanner

Het afdrukken van posters (voor congres of presentatie) is niet zo zeer een dagelijkse, maar wel een regelmatige soort opdracht.

Als er weer congressen of een presentatieronde op de agenda staan, merken we dat direct. Dan nemen dergelijke opdrachten toe.
Zo ook de afgelopen periode: het leek erop dat verschillende opdrachtgevers naar hetzelfde congres gingen, want de gewenste specificaties kwamen precies overeen.

Voor dergelijke posters hebben we meerdere afdrukkwaliteiten. Allereerst hebben we “basic/budget”; deze wordt vooral gebruikt als de poster echt maar éénmalig gebruikt worden, zoals voor een studentenpresentatie. Deze posters worden op 80 gram papier afgedrukt.

Een kwaliteit hoger is de “basic+”: de afdrukkwaliteit is gelijk aan die van basic/budget, alleen het papier is dikker, namelijk 120 gram.

Vervolgens is er “Quality”: de kleurdensiteit is hoger en ook het papier is weer wat dikker, namelijk 150 gram. Deze kwaliteit wordt vaak gebruikt voor wetenschappelijke congressen, waarbij de poster langer of zelfs meerdere malen gebruikt wordt.

Tot slot hebben we nog een variant op de Quality, namelijk “Softbanner”. Hierbij wordt de poster niet op papier, maar op een soort textiel/licht canvas afgedrukt. Voordeel hiervan is, dat de poster dus losjes opgevouwen in een koffer mee kan.
Dit had kennelijk dan ook de voorkeur bij een van onze opdrachtgevers, want opvallen meer posters werden er voor hen op softbanner besteld.

Ook een poster nodig? Of ‘gewoon’ printwerk, drukwerk of bouwtekeningen? Loop gewoon eens binnen of informeer naar onze mogelijkheden…

 

 Lees ook: softbanner/canvas light, basic/budget posters, posters congres en presentatie,

congres- en presentatieposters: basic/budget basic+ quality softbanner

congres- en presentatieposters: basic/budget, basic+, quality en softbanner